Przechodzimy wczesne etapy planowania nowej budowy nieruchomości i chociaż obecnie nie mam pojazdu elektrycznego, jest bardzo prawdopodobne, że mój następny pojazd i prawdopodobnie samochód mojej żony również będą elektryczne.
Mamy garaż bezpośrednio przylegający do domu i chciałbym spróbować zainstalować całe okablowanie podczas budowy domu. Rozumiem, że technologia ciągle się zmienia, ale wszystko, co mogę zrobić, tylko ułatwi sprawy w przyszłości.
Mam nadzieję, że ktoś pomoże w poniższych kwestiach lub przedstawi lepsze sugestie;
Mamy garaż bezpośrednio przylegający do domu i chciałbym spróbować zainstalować całe okablowanie podczas budowy domu. Rozumiem, że technologia ciągle się zmienia, ale wszystko, co mogę zrobić, tylko ułatwi sprawy w przyszłości.
Mam nadzieję, że ktoś pomoże w poniższych kwestiach lub przedstawi lepsze sugestie;
- Aby mieć dwa pojazdy elektryczne, uważam, że najprawdopodobniej będziemy potrzebować zasilania 80A. Spróbuję poprosić o to od samego początku, ale rozumiem również, że niektórzy z DNO mogą również uaktualnić to bezpłatnie?
- Z tego, co czytałem, brytyjskie przepisy budowlane dotyczące budynków mieszkalnych mają się wkrótce zmienić, aby sugerować, że wszystkie nowe budowy domów muszą obejmować ładowanie pojazdów elektrycznych. Czy weszło to już w życie, czy jest jakaś data?
- Czy ktoś zna nowe wymagania, tzn. co musi być zapewnione? tzn. czy należy zapewnić domową ładowarkę ścienną do pojazdów elektrycznych, czy tylko połączenie z puszką przyłączeniową?
- Przypuszczalnie przepisy budowlane wymagają jedynie dodania pojedynczego punktu.