Jakiego dużego psa masz?
Rozważam zakup samochodu elektrycznego, ale muszę wziąć pod uwagę przewożenie dużego psa (Rhodesian Ridgeback).
Mamy niezwykle małego psa ze schroniska, wygląda jak owczarek niemiecki, ale ma tylko 10 kg! Ma jednak skrzynię, która wypełniała całą tylną część i3, a w ID3 mieści się z miejscem z przodu/tyłu i po bokach, a półka na paczki pasuje na górze! Bagażnik ID3 jest bardzo niski, co sprawia, że wydaje się większy. Można w nim zmieścić dużego psa, ale niewiele więcej. Chociaż, jeśli masz podłogę bagażnika o zmiennej wysokości, jest fałszywa podłoga z dużą przestrzenią do przechowywania pod spodem.
Nie jest to rozmiar SUV-a, ale jest zaskakująco duży. Przekonał nas do tego samochodu w porównaniu z innymi.
Co zapoczątkowało ten wątek, to ten tweet - czuję, że widzę wiele krytyki ze strony dziennikarzy dotyczącej systemu VW i używania ekranu dotykowego do sterowania klimatyzacją, ale nie tak wiele dotyczącej systemu Peugeota.
Nie byłem pewien, czy to głównie dlatego, że system VW jest gorszy, czy dlatego, że samochody ID są po prostu bardziej 'widoczne' / 'istotne' i dlatego więcej się o nich mówi.
Myślę, że to bzdura. Zaczynam to widzieć jak filozofię Android vs. iPhone. Oba są wadliwe, ale ludzie, którzy mają Androida, są religijni w kwestii uzyskiwania tych samych koncepcji w iPhonie i odwrotnie. Więc może niektórzy myślą, że to, co myślę, to bzdura i to w porządku, ale ja jestem szczęśliwy!
Po pierwsze, z jazdy wynika jasno, że ideą w ID3 jest to, że dosłownie ustawiasz preferowaną temperaturę i nigdy więcej jej nie dotykasz. Chociaż są fizyczne przyciski do zmiany temperatury?!... śmieszne, że o tym nie wspomina... również zła analogia, ponieważ w każdym 'inteligentnym' domu termostaty zajmują się tylko temperaturą i niewiele więcej... ponieważ oprogramowanie grzewcze powinno wykonywać trudną pracę, taką jak przewidywanie zajętości i harmonogramów!
Po drugie, jeśli chcesz zmienić jego działanie, naciskasz Klimatyzacja (przycisk fizyczny) i wybierasz szereg ustawień wstępnych, takich jak "Ciepłe dłonie", "Ciepłe stopy", "Odszranianie". łącznie 2 dotknięcia. Wydaje mi się proste?!
Powiedziałem to w kilku miejscach - ID3 jest wyraźnie zaprojektowany tak, aby był wystarczająco inteligentny i dobry w ustawieniach domyślnych, że nie musisz być w menu. Po prostu działa - klimat jest przyjemny, automatyzuje się w zależności od warunków, więc nie musisz go dotykać. A jeśli to zrobisz, jest szybkie menu dla typowych ustawień.
Myślę, że ludzie próbują dopasować swój model tego, jak chcą samochodu, do samochodu, który próbuje na nowo zdefiniować to, co zmieniasz w samochodzie na co dzień, jako przeciętny użytkownik.
Czuję się jak przedstawiciel handlowy, ale po prostu naprawdę zdezorientowany po przejechaniu setek mil w weekend i stwierdzeniu, że przebywanie w nim to czysta przyjemność!