Zamierzam wnieść wkład w to, o co, moim zdaniem, pyta OP.
Czy pytanie brzmi: przy założeniu równych warunków (siła hamowania przykładana przez użytkownika, prędkość początkowa i końcowa, nawierzchnia i kąt drogi itp.) jak GTE wypada w porównaniu z innymi samochodami w generowaniu energii poprzez regenerację?
Zakładając, że to jest zadane pytanie i nie znając rzeczywistych liczb, moja wykształcona domniemanie oparta na znajomości samochodu i innych informacji, które zebrałem ze źródeł internetowych, jest następująca.
GTE działa za pośrednictwem wielobiegowej skrzyni biegów. Spowoduje to pewne straty w porównaniu z większością pełnych samochodów elektrycznych, które często mają skrzynię biegów, ale tylko jeden bieg. Również silnik w GTE jest mniejszy (mniej wydajny), więc możliwe, że nie jest w stanie wytworzyć tej samej siły elektromotorycznej. Następnie masz rzeczywisty system ładowania na pokładzie. Tutaj potrzebuję więcej informacji, ale jestem pewien, że zdolność regeneracji jest powiązana ze zdolnością ładowania. Nasze samochody mają niską prędkość ładowania, jak wszyscy wiemy, i to ograniczy, ile może przetworzyć.