Speak EV - Electric Car Forums banner
121 - 140 of 195 Posts
Nadal nie rozumiem, dlaczego moje miesięczne koszty wydają się wyższe niż u większości, ponieważ jesteśmy dwuosobowym gospodarstwem domowym mieszkającym w bliźniaku z 3 sypialniami i systemem fotowoltaicznym o mocy 4 kWh. Zarówno ja, jak i żona jesteśmy na emeryturze i żadne z nas nie spędza dużo czasu w domu🤷
O ile dobrze czytam, ten zrzut ekranu nic nie mówi o twoich rachunkach, tylko o twojej miesięcznej płatności, która może być oszacowana przez Eon na podstawie twojego poprzedniego zużycia.

Potrzebujesz rzeczywistych odczytów licznika z rachunku (lub zrób je ręcznie, jeśli uważasz, że coś jest nie tak), a następnie dokładnie oblicz, ile zużywasz.

Może nie być znacznie niższy - możesz być dużym użytkownikiem, nie zdając sobie z tego sprawy, zwłaszcza w domu przez cały dzień - ale sprawdź licznik i sprawdź, co na rachunku mówi, że zużyłeś i porównaj.

Lol - teraz możesz dołączyć do debaty na temat tego, czy tania stawka to północ-7 rano BST, czy też faktycznie 23:00-6:00. :) ponieważ wydaje się to w tej chwili bardzo niejasne. Aplikacja EON działa w czasie GMT, podobnie jak inteligentny licznik, więc dzienne zużycie, które oblicza, wynosi od 23:00 do 23:00 następnego dnia. Jeśli zainstalujesz aplikację Bright i zaimportujesz dane z inteligentnego licznika, możesz przynajmniej uzyskać skorygowany wykres zużycia, ponieważ możesz ustawić go na BST i wszystko idealnie się zgadza. Jednak dopóki ktoś nie otrzyma rachunku Next Drive, wszyscy obstawiamy dokładne godziny okna poza szczytem i czy EON koryguje dla BST

W mojej wiadomości e-mail jest napisane, że zawsze jest 12-7 niezależnie od GMT i BST.

"Ładowanie pojazdu - Aby skorzystać z obniżki kosztów ładowania pojazdu elektrycznego, należy ładować go między północą a 7 rano. Czasy te obowiązują przez cały rok, niezależnie od GMT i BST"

Zatem dla mnie oznacza to, że zmienia się wraz z zegarem.

Wow - gdzie znalazłeś ten fragment tekstu! To pierwsza rzecz, jaką widziałem, która jasno wyjaśnia stanowisko. Na forum społeczności E.ON Next i u eksperta ds. oszczędzania pieniędzy toczy się dyskusja i nikt jeszcze nie przedstawił tego tekstu.

Dołączyłem do Eon Next Drive jako klient (Midlands) pod koniec lipca (z ShellEnergy). Mam licznik Gen1 Smart i przejście na taryfę EV zajęło 5 dni od dołączenia.

Moja taryfa to
E: 9,5p (12-7 rano) 32,37p (7 rano-12 w południe) Opłata stała 50,31p
G: 7,06p Opłata stała 29,11p

Mój IVIE IHD w ogóle nie został zaktualizowany i nadal wyświetla starą stałą taryfę.

Jestem również zdezorientowany opłatami w aplikacji, ponieważ nie zgadzają się one z tymi na IVIE (dokładne odczyty z aplikacji na telefon, która JEST OPARTA NA MOJEJ OBECNEJ taryfie).
Nie będę wiedział, jak dokładne to jest, dopóki nie otrzymam pierwszego wyciągu.

Mimo to mój rachunek za sierpień jest już znacznie niższy niż za lipiec!

Rozważam przejście z Octopus Flux na Eon Next Drive, ale wcześniej miałem bardzo złe doświadczenia z obsługą klienta w innych firmach, więc jestem trochę niechętny. Mam hybrydowy samochód A250e, ale ładuję go głównie w pracy, chciałbym korzystać z taniej taryfy do ładowania mojego akumulatora 10 kWh, który jest podłączony do 5,5 kWp PV w miesiącach zimowych. Chciałbym, żeby Octopus miał lepszą taryfę, do której nie potrzeba ładowarki samochodowej, obecnie ładuję a250e wtyczką 3-pinową na inteligentnym gniazdku, gdy mam nadmiar energii słonecznej.

Czy wszystko dobrze działa dla tych, którzy się przenieśli? Dopiero w zeszłym tygodniu zainstalowałem u siebie octopus mini :(

Jestem w Sainsburys Energy (E.ON Next) od prawie 2 lat. Kilka razy, kiedy kontaktowałem się z obsługą klienta (przez e-mail), zawsze otrzymywałem bardzo szybkie odpowiedzi. Zorganizowali też inteligentny licznik w ciągu kilku tygodni. Nie mam żadnych skarg w związku z obsługą klienta.

Cześć. Jedynym problemem, jaki do tej pory mam (jestem z nimi dopiero od ponad 7 tygodni), jest 'niedokładna' aplikacja. Mam nadzieję, że to w końcu zostanie poprawione. Zacząłem też używać moich pralek/zmywarek po północy.

O zmianie... mamy stary licznik SMETS1, który był używany tylko przez Octopus; czy Eon mógłby go również używać, czy musieliby go wymienić na nowszy?

Zastanawiam się nad przejściem na tę taryfę w pewnym momencie, ale kiedy zależy od tego, czy będę musiał czekać wieki na nowy licznik...

Właśnie zrobiłem szybkie porównanie, dodając eon next do mojej aplikacji porównawczej Octopus. Wiem, że zużycie będzie inne w zimie, przy mniejszej ilości słońca. Czy możesz mi powiedzieć, kiedy zainstalowano moją instalację PV i baterię 😉

Image
Image

Myślę, że przejdę na agile, lepsze stawki w ciągu dnia, aby zrekompensować, jeśli będziesz musiał zużyć kilka kWh. Albo mogę po prostu zostać na flux, chociaż eon next wygląda na tańszy, ale niewiele w porównaniu do agile.

Discussion starter · #139 ·
Mój link polecający dla wszystkich zainteresowanych [emoji106]

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Dołączyłem z naszego linku, nie dają mi mojego polecenia, mówiąc "dostanę, jak oboje zapłacimy 1 polecenie zapłaty", ale ja już zapłaciłem 2 z nich. Czy otrzymałeś saldo polecenia z mojego dołączenia?

Przeszedłem na Eon Next drive, ale....
Taryfa od północy do 7 rano nie jest jeszcze wyświetlana w mojej aplikacji, po 5 tygodniach od rozpoczęcia obowiązywania taryfy, po tym jak zaczęli odczytywać liczniki co 30 minut:mad:
Wysłałem nawet ręczne odczyty, aby wymusić rozliczenie, myśląc, że pokaże ono 2 ceny na rozliczeniu.
Aplikacja i IHD, co nie jest zaskoczeniem, pokazują tylko zużycie po 30 p/kWh - łatwe do zauważenia po naładowaniu.
Zadzwoniłem w poniedziałek i facet powiedział, że mają problem i powinien on zostać rozwiązany w ciągu 7 dni.
Poinformowałem, że zadzwonię ponownie w następny piątek, jeśli nic się międzyczasie nie zmieni.
Czy ktoś jeszcze to zauważył w swojej aplikacji? A może tylko ja?

121 - 140 of 195 Posts