Speak EV - Electric Car Forums banner

Problemy z nowym logowaniem do BlueLink przez konto myHyundai

32K views 28 replies 7 participants last post by  GMat  
#1 ·
Rozmawiałem z obsługą klienta i trzy razy powiedziano mi, że ekspert BlueLink oddzwoni do mnie

#2 · (Edited)
W końcu ktoś napisał o tym problemie. Myślałem, że to tylko mój problem.
Tak, od około tygodnia mam zaproszenie do aktualizacji i NIE, to cholernie nie działa, jak mówisz, po prostu dostajesz błąd nieprawidłowej nazwy użytkownika lub hasła. Wielu agentów w obsłudze klienta powiedziało mi, że wiedzą, że jest problem i próbują go rozwiązać. Zwrócili się o poradę z góry i powiedziano mi, żebym dezaktywował bluelink w samochodzie, TO NIE DZIAŁA, więc tego nie rób.
Powiedziano mi, żebym wylogował się i zalogował do Bluelink. I to miało rozwiązać problem. NIE, TO NIE DZIAŁA i pokazuje tylko, jakie bzdury nam wciskają i nie znają procesu, ponieważ to pierwszy krok procesu aktualizacji. NIE RÓB TEGO, będziesz miał ogromne szczęście, jeśli wrócisz do Bluelink tak, jak znasz go teraz.
Mam teraz Bluelink uruchomiony ponownie w telefonie i samochodzie.
Czekam, aż zadzwonią do mnie ponownie, gdy ich problem zostanie rozwiązany. Do tego czasu zostaję taki, jaki jestem, ze wszystkim działającym, wiedząc, że jak mówisz, nie zadziała to 1 czerwca.
Co za krwawa zabawa. Dlaczego nie upewnią się, że system działa, zanim zaproszą ludzi do aktualizacji i dlaczego nie przedłużą terminu, jeśli nadal jest wadliwy?
Oto link dla każdego, kto o tym nie słyszał. ALE TEGO NIE RÓB. Ale jeśli to zrobisz lub odniesiesz sukces, napisz i daj nam znać.

Przewiń na dół i tam, gdzie jest napisane Co się stanie, jeśli nie zaktualizuję mojego konta? Odpowiedź brzmi.
Wszystkie konta Bluelink zostaną wyłączone do czerwca 2021 r. Jeśli do tego czasu nie zaktualizujesz swojego konta Bluelink do konta Hyundai, zostaniesz automatycznie wylogowany 1 czerwca. Wszystkie dane osobowe i dotyczące użytkowania zostaną usunięte i będziesz musiał utworzyć nowe konto Hyundai od zera.

#3 · (Edited)
To naprawdę denerwujące, początkowo myślałem, że to moje konto Click to buy, ale wydaje się, że jest inaczej.

Powinieneś otworzyć nowe konto Hyundai, co zrobiłem przez telefon z pomocą Taylor z obsługi klienta (potrzebowała zdjęcia mojego V5).

Mogę bez problemu zalogować się na to rzeczywiste konto internetowe, ale podczas aktualizacji aplikacji otrzymuję błąd hasła.

Po błędzie hasła nie jest łatwo wrócić do Bluelink. To odkryłem, gdy otrzymasz błąd hasła.

• Zamknij aplikację (zamknij ją całkowicie, a nie tylko zamknij okno)
  • Otwórz aplikację
  • Kliknij przycisk Bluelink (nie przycisk Hyundai)
  • Zaloguj się za pomocą starego loginu
  • Zignoruj komunikat o aktualizacji, zamiast tego kliknij Anuluj
  • Powrót do Bluelink - opcja udostępniania lub wyboru
  • Kliknij wybierz

#4 ·
Powinieneś otworzyć nowe konto Hyundai, jeśli jeszcze go nie masz.
Ja już jedno mam, więc muszę się z nim połączyć, ale to nie działa, ponieważ wyświetla błąd nieprawidłowej nazwy użytkownika lub hasła.
Założę się, że 1 czerwca będę musiał otworzyć nowe konto Hyundai, ponieważ wciąż nie będą mieli odpowiedzi.

#5 ·
Czy ktoś jeszcze ma problem z przełączeniem się ze starego logowania na konto BlueLink na nowe logowanie na konto Hyundai?

Dostaję tylko komunikat "nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło", chociaż mogę bez problemu zalogować się do mojego Hyundai

Na szczęście mogę wrócić do starego logowania BlueLink, ale podobno przestanie to działać pod koniec miesiąca.

Mówiłem z obsługą klienta i trzy razy powiedziano mi, że ekspert BlueLink oddzwoni do mnie
Kiedy mówisz, że możesz zalogować się do "mojego Hyundai", czy masz na myśli swoje "konto myHyundai"? To jeszcze nie jest połączone, musisz utworzyć nowe konto "Hyundai", bez prefiksu "my".

• Like
Reactions: Dan_Gleebitz
#6 · (Edited)
moje Hyundai" masz na myśli swoje "konto myHyundai"? To jeszcze nie jest połączone, musisz utworzyć nowe konto "Hyundai", bez prefiksu "my".
Chodzi mi o konto Hyundai, które otworzyłem dzisiaj, rozmawiając z obsługą klienta, która poprowadziła mnie przez kroki otwierania konta. Jest napisane myHyundai. Najpierw potrzebowała zdjęcia mojego V5, potem poprowadziła mnie przez otwarcie konta i potwierdziła, że wszystko działa.

Jestem teraz zalogowany i wszystko wydaje się działać. Moje stare konto Hyundai również nie działało, dlatego powiedziała mi, żebym otworzył to nowe, aby Bluelink działał.

#10 ·
Mimo że było pogrubione, nigdy nie zauważyłem, że na początku brakowało MOJE.
Założyłem teraz konto za pośrednictwem "Charge my Hyundai", ale zatrzymałem się, gdy pojawiła się informacja, że muszę zapłacić 1,99 £ lub zasubskrybować.
Gdzie mogę znaleźć stronę konta Hyundai, aby się zalogować bez przechodzenia przez "Charge my Hyundai"?

#11 ·
Mimo że było pogrubione, nigdy nie zauważyłem, że na początku brakuje MOJE.
Założyłem teraz konto za pośrednictwem charge my hyundai, ale zatrzymałem się, gdy pojawiła się informacja, że muszę zapłacić 1,99 £ lub zasubskrybować.
Gdzie mogę znaleźć stronę konta hyundai, aby się zalogować bez przechodzenia przez charge my hyundai?
Poprosi Cię o rejestrację po wylogowaniu z aplikacji Bluelink. Ewentualnie spróbuj https://eu-account.hyundai.com/

• Like
#12 ·
Dziękuję, dziękuję, dziękuję Duncan. Wylogowałem się z Bluelink, zalogowałem się ponownie, a następnie dokonałem aktualizacji, logując się na konto Hyundai, które właśnie utworzyłem na laptopie za pośrednictwem "charge my hyundai".
To działa, ale nie mogę nigdzie na laptopie znaleźć strony logowania do konta Hyundai.
Przynajmniej powinienem zachować działanie Bluelink po 1 czerwca.

#14 ·
Zamieściliśmy post w tym samym czasie. Ten link prowadzi do strony nie znaleziono.
Myślałem, że górna część strony da stronę logowania. Spróbuj [to nie zadziałało]
Spróbuj tego:

Powodem, dla którego jest to trudne, jest to, że przekierowuje do adresu URL z losowymi rzeczami, więc nie można połączyć miejsca, do którego przekierowuje, ale myślę, że najnowszy działa. To niezbyt interesujące, możesz się zalogować, ale pokazuje tylko Twoje dane i konta, które są połączone.

• Like
#15 · (Edited)
Udało się. Może to nie jest interesujące, ale przynajmniej mogę się teraz zalogować i zmieniać/dodawać szczegóły. Jeszcze raz dziękuję. Każdy, kto ma z tym trudności, a obsługa klienta powiedziała, że ​​jest ich wielu, powinien przeczytać ten wątek, ponieważ zrobiłeś to, czego oni nie mogli. Problem rozwiązany.

#16 ·
Zostałem poproszony w aplikacji Blue Link kilka miesięcy temu o utworzenie konta Myhyundai i kliknąłem przycisk, a następnie zostałem przeniesiony do strony aplikacji. Mój problem polega na tym, że nie mogłem zalogować się do Myhyundai na stronie internetowej, tylko przez Blue Link. Teraz wiem, dlaczego próbowałem zalogować się na stronie konta w Wielkiej Brytanii. Dzięki Duncan za informację. Zauważyłem usługę subskrypcji o nazwie Mocean, czy ktoś o tym słyszał?

#17 ·
Zauważyłem usługę subskrypcji o nazwie Mocean, czy ktoś o tym słyszał?
Nie, ale jeśli w to klikniesz, otrzymasz następujące informacje i link do hiszpańskiej strony internetowej.
Subskrypcja Mocean
Subskrypcja Mocean to subskrypcja samochodowa, nowa koncepcja mobilności, która łączy wszystkie zalety posiadania samochodu z elastycznością usługi subskrypcji.

Duncan, inny użytkownik, któremu pomogłeś, szkoda tylko, że obsługa klienta jest bezradna i wciąż, jak podejrzewam, każe użytkownikom logować się do MY Hyundai lub zakładać kolejne konto w MY Hyundai i ma wrażenie, że MY Hyundai jest problemem. Cóż, to jest problem, ponieważ użytkownicy muszą zakładać konto w Hyundai account, to nie ma nic wspólnego z MY Hyundai.
Oto ponownie link, do którego użytkownicy mogą przejść.
Konto Hyundai

#19 ·
Dzięki za informację. Nawet nie wiedziałem, że to się dzieje. Miałem istniejące konto MyHyundai, które założyłem, kiedy kilka lat temu dostałem swojego pierwszego Hyundaia. Założyłem konto BlueLink, kiedy dostałem Ioniqa na początku tego roku. Nigdy nie zakładałem konta Hyundai. W pewnym momencie Hyundai musiał połączyć moje dwa konta, ponieważ mogę zalogować się do linku powyżej i ma on już wszystkie moje dane; pokazuje również połączone konto BlueLink.

#20 ·
Dzięki za informację na ten temat. Nawet nie wiedziałem, że się to dzieje. Miałem istniejące konto MyHyundai, które założyłem, kiedy kilka lat temu dostałem swojego pierwszego Hyundaia. Założyłem konto BlueLink, kiedy dostałem Ioniqa na początku tego roku. Nigdy nie zakładałem konta Hyundai. W pewnym momencie Hyundai musiał połączyć moje dwa konta, ponieważ mogę zalogować się do linku powyżej i ma on już wszystkie moje dane; pokazuje również połączone konto BlueLink.
To samo dla mnie. Miałem problem z Bluelink kilka miesięcy temu, a help desk powiedział, że mój Kona jest zarejestrowany na adres e-mail sprzedawcy w Motorline w Worcester, a jednak do tej pory działał dobrze.

#21 ·
Cześć, czytałem te wszystkie posty, ja też mam iconiq, dostałem go w marcu tego roku, otworzyłem konto my hyundai i skonfigurowałem blue link, właśnie próbowałem zalogować się na konto hyundai, na nowe, tak jak w poprzednim poście, bez powodzenia, więc spróbowałem zarejestrować się na nowe konto hyundai, ale pisze, że adres e-mail jest już w użyciu, co mam zrobić?

#22 ·
Cześć, czytałem wszystkie te posty, ja też mam iconiq, dostałem go w marcu tego roku, założyłem konto my hyundai i skonfigurowałem blue link, właśnie próbowałem zalogować się na konto hyundai, nowe, jak w poprzednim poście bez powodzenia, więc spróbowałem zarejestrować się na nowe konto hyundai, ale pisze, że adres e-mail jest już w użyciu,
co mam zrobić?
Jeśli adres e-mail jest już w użyciu, powinieneś móc się zalogować. Jeśli nie znasz hasła, na stronie logowania znajduje się link „zapomniałem hasła”, dzięki któremu możesz je zresetować.

#24 ·
Nie mają pojęcia i mają to gdzieś.
Myślę, że to wszystko zrobiłeś, ale zróbmy to również dla innych.
To nie ma nic wspólnego z MOIM Hyundaiem. Mój Hyundai to zupełnie inna sprawa.
Musisz założyć nowe konto w Hyundai Account lub już mieć konto Hyundai Account.
Jeśli nie masz konta Hyundai Account, przejdź do tego linku. Konto Hyundai
Załóż nowe konto.
Wyloguj się z Bluelink
Jeśli użytkownik przed 12/2020 Zaloguj się do Bluelink. Następnie połącz się z kontem Hyundai, logując się za pomocą adresu e-mail i hasła do konta Hyundai.
Jeśli użytkownik po 12/2020 Zaloguj się do konta Hyundai, używając adresu e-mail i hasła do konta Hyundai.

#26 ·
OK, no to robi się dziwniej. Po mojej rozmowie z Kierownikiem ds. Obsługi Klienta w piątek, w której powiedział, że przekaże sprawę "zespołowi", wysłał mi to:

HMUK3139900
Dzień dobry Panie Thomas.

Dziękuję za udostępnienie poniższych informacji. Pomyślałem, że odpowiem e-mailem, aby miał Pan odpowiedź na piśmie. Jeśli jednak chce Pan omówić sprawę bardziej szczegółowo, proszę dzwonić pod numer 0800 981 981.

Rozmawiałem z zespołem, który zarządza zarówno My Hyundai, jak i Bluelink. Potwierdzili, że oba konta są aktywne i nie ma żadnych obaw.
Potwierdzili również, że nie zostaną one dezaktywowane.
W odniesieniu do poniższego zrzutu ekranu, który Pan udostępnił, poinformowano, że to konto, znane jako Hyundai, jest dostępne na rynku UE i jako takie nie byłoby dostępne dla klientów w Wielkiej Brytanii i nie wymaga aktywacji, aby mógł Pan nadal korzystać zarówno z My Hyundai, jak i Bluelink
.

Zrzut ekranu, który mu wysłałem, dotyczył konta Hyundai wymienionego powyżej, tj. bez "my". Zatem mówi, że konto myhyundai jest tym, którego należy używać.

145028

#27 ·
Zrzut ekranu, który mu wysłałem, dotyczył konta Hyundai wymienionego powyżej, tj. bez "my". Więc on mówi, że konto myhyundai jest tym, którego należy użyć.

View attachment 145028
I wierzysz mu?
Spójrz, wszystko mówi, w tym, że myHyundai połączy się z Twoim One Hyundai Account.
Twój Bluelink i myHyundai zostaną dezaktywowane pod koniec maja. Musisz założyć konto One Hyundai Account, a następnie połączyć Bluelink z tym kontem.
To jest własna literatura Hyundaia, wysłana w e-mailu zapraszającym wszystkich do uaktualnienia do One Hyundai Account.
Czy on tego nie przeczytał i nie zrozumiał? Jest czarno na białym. Załóż konto One Hyundai do 1 czerwca, aby zachować Bluelink.

#29 ·
W następnej rozmowie z CS powiedz im to: nie możemy pomóc, używając loginu UE, ponieważ kiedy Bluelink poprosił mnie o utworzenie konta Hyundai, nacisnąłem przycisk i utworzyłem konto. Nie mogłem zalogować się na konto UK Hyundai, ponieważ nie rozpoznawało moich danych, mimo że wiedziałem, że są poprawne. Dopiero widząc ten wątek dowiedziałem się o linku UE, do którego mogę się zalogować. Dlatego link w Blue link wymaga utworzenia konta UE. Mój samochód jest w leasingu przez salary sacrifice i może nie być zarejestrowany na moje nazwisko, dlatego bez V5 nie mogę utworzyć konta Myhyundai. Zapraszam do skopiowania tego posta w korespondencji, jeśli chcesz.