W tej chwili cena jest porównywalna do Niro PHEV, ale wydawał się znacznie bardziej przestronny.
Chciałbym usłyszeć, ile płacisz.Jestem skuszony, biorąc pod uwagę obecne ceny leasingu. Zdam relację!
Jaki to był poziom specyfikacji, jeśli mogę zapytać? Biorąc pod uwagę Superb Phev Estate, gdy moja obecna umowa leasingu Passat GTE się skończy.Około 280 funtów miesięcznie, 48 miesięcy z 6 z góry.
... i szlak uduszonych szczeniąt i kociąt w twoim śladzie?Niedawny weekend o długości 485 mil w Szkocji kosztował zaledwie 45 funtów za paliwo...
Tesla Model Y, jeśli możesz poczekać?@donald Zgadzam się z tobą.
Zazwyczaj jestem światowej klasy w Man Mathis, ale przy tej okazji nawet ja nie mogę sprawić, żeby liczby się zgadzały.
ALE - zgodnie z twoim drugim punktem - chcę BEV, więc to przeważy wszystkie inne względy! (Tak, wiem, że mam szczęście, że jestem w takiej sytuacji).
Moim większym problemem jest konieczność cierpliwości, podczas gdy rynek się porządkuje i produkuje samochód, który w pełni spełnia moje potrzeby... co w zasadzie jest czymś w rodzaju Skody Octavii lub Superb Estate - w przeciwieństwie do SUV-a. Widzę jednak, że ostatecznie skończę z BEV w kształcie SUV-a, ponieważ wydaje się tego wymagać światowy rynek.
Na szczęście uważam Superb za jeden z najlepszych samochodów, jakie kiedykolwiek posiadałem, więc będę cieszyć się samochodem przez najbliższe kilka lat i dostanę swoją dawkę BEV od Zoe SWMBO, gdy tylko przyjedzie..
Naprawdę - czy nowe Superb PHEV kosztują tylko 15 tys. funtów?Fajnie - Ale za takie pieniądze można by pewnie kupić 3 Superby!.
Kup sobie dobry silnik Diesla Euro 6d.@urpert
Ile mpg uzyskujesz w podróży lub jeżdżąc bez naładowanej baterii?
Zamierzam przejść na PHEV, a może nawet hybrydę, jako samochód służbowy i próbuję zdobyć pomysły na temat danych mpg. Zamierzam jeździć przez wszystkie dni w tygodniu 150-200+ mil dziennie, więc bateria nie wytrzyma tak długo, ale jeśli będę ostrożny, mam nadzieję, że to pomoże.
Jeśli diesel/benzyna zużyje mniej paliwa, to nie będzie miało sensu kupowanie takiego, pomijając oszczędność podatkową.
Cześć JimCześć Ludzie
mam nowy samochód Skoda superb iV estate, który mam od 10 tygodni, mam mały problem, ponieważ mam trudności z ustawieniem timera ładowania na 1.00 rano, czyli wtedy, gdy moja energia elektryczna jest w jednej trzeciej taryfy dziennej, istnieje aplikacja o nazwie Skoda Connect, która jest bezpłatna przez pierwszy rok i podobno można ustawić timer za jej pomocą, jednak w tej chwili nie mogę zarejestrować się w connect w moim samochodzie, wróciłem z tym problemem do dealerów, mieli go przez 2 dni i nie byli w stanie go rozwiązać, powiedzieli, że Skoda jest świadoma problemu i pracuje nad nim i ma nadzieję na rozwiązanie na początku nowego roku,
tak więc na razie powinienem być w stanie ustawić timer z systemu informacyjno-rozrywkowego, ale nie mam szczęścia, czasami działa, czasami nie, istnieje funkcja o nazwie czas odjazdu i na tym samym ekranie ustawiony czas i czas zakończenia, czego w tej chwili nie rozumiem, to dlaczego muszę wprowadzić czas odjazdu, przecież mógłbym po prostu wprowadzić czas rozpoczęcia i zakończenia ładowania? Czy muszę zawsze ustawiać czas odjazdu, a także czas rozpoczęcia i zakończenia (nie widzę potrzeby), więc mam nadzieję, że ktoś z Superb iV to zobaczy i ma jakiś pomysł
z góry dziękuję
Jim
Właśnie otrzymałem telefon z informacją, że Connect już działa i że sprowadzają samochód z powrotem, więc zobaczymy, jak nam pójdzie,Strona Skoda Connect jest bardzo niestabilna (patrz mój post powyżej z momentu, gdy udało mi się wylogować z konta i całkowicie straciłem połączenie 4G)