Speak EV - Electric Car Forums banner

Historia ładowania Tesli na koncie zniknęła?

1 reading
22K views 6 replies 5 participants last post by  buttiviabps  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Zazwyczaj otrzymuję faktury za doładowanie samochodów służbowych za pośrednictwem konta Tesla na stronie internetowej, jednak strona "historia ładowania" (chyba tak się nazywała) zniknęła.

Czy ktoś może potwierdzić, że u niego też zniknęła, w takim razie mam nadzieję, że to tylko jakiś rodzaj aktualizacji zaplecza i pojawi się ponownie, lub, jeśli wiesz gdzie teraz jest, daj mi znać! Brakuje jej od kilku dni, ale może być dłużej...

Dzięki wszystkim

Charlie

#2 ·
Nigdy tego nie szukałem na stronie internetowej, ale teraz jest napisane: "Dokonuj płatności, zarządzaj subskrypcjami, przeglądaj historię ładowania i uzyskaj dostęp do przewodników wideo w aplikacji Tesla. Aby pobrać, otwórz aparat w smartfonie i zeskanuj poniższy kod QR." Wydaje się to sugerować, że trzeba szukać w aplikacji.

#3 ·
@cDy masz rację, dziękuję. Szukałem w aplikacji, ale znalazłem tylko stronę ze statystykami ładowania. Po dalszych poszukiwaniach trzeba przejść do konta, ładowania, historii, a następnie można kliknąć na każde ładowanie i wyświetlić fakturę PDF...

Niezbyt wygodne, gdy używam służbowego komputera z systemem Windows do wprowadzania faktur i transakcji do naszego systemu księgowego... 🙄 Chyba będę musiał pobrać faktury na telefon, a następnie uzyskać do nich dostęp za pośrednictwem jakiegoś dysku w chmurze. Ojej. I tak było wystarczająco niewygodnie! Naprawdę muszą wprowadzić miesięczne rozliczenia!

Jeszcze raz dziękuję

#5 ·
@cDy masz rację, dziękuję. Szukałem w aplikacji, ale znalazłem tylko stronę ze statystykami ładowania. Po dalszych badaniach trzeba przejść do konta, ładowania, historii, a następnie można kliknąć na każde ładowanie i wyświetlić fakturę PDF... Niezbyt wygodne, gdy używam komputera z systemem Windows w pracy, wprowadzając faktury i transakcje do naszego systemu księgowego... 🙄 Chyba będę musiał pobrać faktury na telefon, a następnie uzyskać do nich dostęp za pośrednictwem jakiegoś dysku w chmurze. Ojej. I tak było wystarczająco niewygodnie! Naprawdę muszą robić miesięczne rozliczenia! Jeszcze raz dziękuję
Cześć, chcę cię wesprzeć w twojej trosce, ja również muszę złożyć historię ładowania mojemu pracodawcy, wysyłając faktury PDF, które zwykłem pobierać za pośrednictwem konta internetowego Tesla, teraz zrobienie tego przez telefon będzie koszmarem! Tesla, proszę, przywróć to do konta internetowego! Jan

#4 ·
Na moim telefonie z systemem Android, za pośrednictwem aplikacji, wchodzę w 'Konto, Ładowanie, Historia', następnie w prawym górnym rogu znajduje się symbol pobierania, który muszę dwukrotnie dotknąć. To powoduje wyświetlenie dat 'początku' i 'końca' do wyboru, następnie dotykasz 'eksportuj historię', co daje mi plik Google Sheets, który mogę zapisać i wysłać :)