Speak EV - Electric Car Forums banner

Yacht Blue - JEDYNY wybór......

43K views 75 replies 31 participants last post by  Mearns  
#1 ·
Wszystkie różne aktualizacje dotyczące ogrzewania/serwisu wykonane.

#13 ·
Image

Image

Trochę czerwieni dla porównania 😁. Dla mnie to był wybór między niebieskim a czerwonym. Moja druga połówka miała decydujący głos 😁. Przepraszam za zaśmiecanie wątku 😱

#15 ·
Ładny kawałek czerwieni do porównania 😁. Dla mnie to była kwestia wyboru między niebieskim a czerwonym. Moja druga połówka miała decydujący głos 😁. Przepraszam za zaśmiecanie wątku 😱
To znaczy, że jest okkaaayyy, tak przypuszczam; to nie jest Yacht Blue, ale.......;)

#18 ·
Image

Image

ale z drugiej strony lubię czerwony 😁 muszę powiedzieć, że Kia oferuje obecnie w Wielkiej Brytanii gamę dobrych kolorów. Niebieski, czarny, biały i czerwony, a wszystko to perły metaliczne. (Tylko się chwalę, umyłem dziś samochód 😀)

#19 ·
Gratulacje z okazji samochodu!!!. Niebieski oszałamiająco prezentuje się na EV6, podobnie jak czarny i matowy szary, biały, czerwony też jest ładny, ale nie w moim guście w tym ciemniejszym odcieniu, niebieski przypomina mi Audi Scuba Blue, które na słońcu zmieniało się w prawie fioletowy. Dla mnie to biały EV6 po wcześniejszych ciemnych Audi i BMW, problemy z wirami bez w ogóle mycia samochodu na myjniach, przypadkowe zadrapania i ślady po wodzie na masce i dachu. Nie mogłem się zmusić do wzięcia Kii z miękkim lakierem w ciemnym kolorze po tych doświadczeniach z rzekomo twardym niemieckim lakierem, na wszelki wypadek, gdyby to się powtórzyło, zwykle po około 6 miesiącach. Zamówiłem biały z czarnymi znaczkami Kia, dodanymi po dostawie, dziękuję dealerowi Kia, tak samo jak mój obecny biały Audi A4 Avant z 2019 roku z czarnymi znaczkami, ale EV6 wygląda lepiej niż stary ICE A4. Od 2 lat jestem fanem białych samochodów, nie widać ani jednej rysy ani śladu po wirach!. Teraz jestem trochę kuszony, żeby pójść wbrew swojemu osądowi i wziąć niebieski! Ale biały będzie dostępny do odbioru w przyszłym tygodniu! Wygląda wspaniale, żadnych myjni samochodowych i ściereczek z mikrofibry!!

#21 ·
Widzę matowy żółty na niektórych koreańskich stronach, może to w przyszłości trafi do Wielkiej Brytanii. Miałem również czarne odznaki Kia, zastanawiam się, czy to teraz również opcja dla innych GEO. Zielony też jest ładny. Uważam jednak, że jest za późno na zmianę samochodu… Biały ma być odebrany 5 stycznia…😀. Rozdarty, żeby wrócić do ciemnego samochodu. Chyba niewiele białych EV6 jeździ, jak dotąd widziałem czerwone i czarne.

#32 ·
Właśnie zamówiłem czerwony dla mojego samochodu służbowego, 10 miesięcy oczekiwania. Koniec Q1 2023. Chciałem Steel Grey, ale nie mogli nawet złożyć zamówienia, ponieważ nie było czasu realizacji, facet powiedział, że to mogą być 3 lata!
:unsure: to nie YB, ale przynajmniej to EV6, więc jest to, jak sądzę 😉🤣

#33 ·
Widziałem dzisiaj pierwszego w naturze, czerwonego Aira. 5 minut później podążaliśmy za białą linią GT.
Muszę powiedzieć, że wyglądał świetnie w obu kolorach. Nasz lokalny dealer ma niebieską linię GT i muszę powiedzieć, że to najlepszy kolor 😀

• Like
Reactions: Jon Chalk
#36 ·
Ach, czy to wątek, w którym publikujemy różne kolory, tylko po to, by zirytować Jona?

Gram (y) 😛
Spójrz, to EV6, więc wyraźnie masz gust i inteligencję, ale to nie YB, więc wciąż jest pole do popisu 😉.

#37 ·
Dostaliśmy czerwony. To wspaniały kolor i zaoszczędził 20 funtów miesięcznie na miesięcznych wydatkach. Z jednej strony podstawowa podwyżka nie wydawała się tak duża, ale płacisz wszystkie opcje kosztowe w całości w okresie obowiązywania umowy, więc dla mnie musiał być czerwony.

#38 ·
Dostaliśmy czerwony. To świetny kolor i zaoszczędził 20 funtów miesięcznie na miesięcznych opłatach. Z jednej strony podstawowa podwyżka nie wydawała się tak duża, ale płacisz wszystkie opcje kosztowe w całości przez cały okres obowiązywania umowy, więc dla mnie musiał być czerwony.
Spójrz, czerwień jest ładna, to całkiem przyzwoity kolor; sąsiedzi nie będą się z ciebie śmiać, jakbyś przyjechał białym jak pralka Teslą.

…ale, wiesz, głęboko w środku, potajemnie będziesz żałować, że nie wybrałeś YB. Wiesz to. My to wiemy. Przepraszam.

#42 ·
Nie mogę się powstrzymać od zauważenia, że opcje kolorystyczne ev6 i Tesla m3 są praktycznie takie same, z wyjątkiem stalowej matowej szarości ev6 (obecnie wycofanej) i srebrnego m3... ciekawe, czy Kia zastąpi przeznaczoną szarość odpowiednim srebrem. I czy nie będzie za późno na zmianę mojego zamówienia na jachtowy niebieski na srebrny.

#43 ·
Zastanawiam się, czy Kia zastąpi przeznaczoną szarość prawdziwym srebrem i czy nie będzie za późno na zmianę mojego zamówienia na jachtowy niebieski na srebrny.
Myślę, że wybrałeś zły wątek, żeby tak bluźnić! :whistle:

#45 ·
Cóż, żeby nie było nieporozumień, początkowo zamówiłem SMG, a potem dowiedziałem się, że nie można go zabrać przez myjnię samochodową, zostawić na trasie lotu ptaków, unikać owadów kamikaze itp... naprawdę powinien być standardową opcją kolorystyczną... potrzebujesz £675+ żeby mieć powłokę ceramiczną lub specjalne zastosowanie wygórowanych cenowo produktów do jego konserwacji... Kia porzuciła go "ponieważ był tak popularny"?????... więc YB jest następną najlepszą opcją i ok dla ciebie... szkoda, że za dodatkowe £675 nie możesz przynajmniej wybrać odcienia niebieskiego lub czerwonego... Elektryczny niebieski byłby o wiele bardziej imponujący i lepiej by pasował.