Speak EV - Electric Car Forums banner

Aktualizacja systemu ZE50

8.8K views 9 replies 9 participants last post by  asunisland  
#1 ·
Nasza Zoe pobrała i instaluje dziś aktualizację. Nie widziałem żadnych postów na ten temat tutaj ani gdzie indziej. Czy ktoś jeszcze to miał? Co to zmienia, jeśli w ogóle? Informacje o wydaniu są puste.

• Like
Reactions: Marginal
#3 ·
Tak, mój przeszedł długi proces pobierania i instalacji. Powiedział, że został zainstalowany przy następnym uruchomieniu, ale bez zmian w wersji oprogramowania ani dacie instalacji.

• Like
Reactions: Marginal
#6 ·
Podejrzewam, że to była aktualizacja mapy - nie jestem pewien. Moja mapa jest teraz w wersji 2023 ver1, ale nie mogę jej skorelować z tą aktualizacją - która dla mnie pojawiła się kilka tygodni temu.

Z drugiej strony, najnowsza aktualizacja (z zeszłego roku) wydaje się wprowadzać bardziej zaawansowaną formę planowania podróży.
Teraz - gdy nawigujesz do celu poza zasięgiem - nawigacja dodaje do Twojego planu postoje na ładowanie.
Kiedy zbliżasz się do przystanku ładowania, informuje Cię, ile minut musisz spędzić na ładowaniu.

Być może ta funkcjonalność była tam wcześniej, ale dopiero teraz ją odkryłem.

#8 ·
Zastanawiam się, czy mój zrobił aktualizację 2 dni temu. Jechałem i GOM nagle oszalał. Zaczął pokazywać kilka różnych mpkwh. W dół do -1, a następnie w górę do 3,5, a następnie znowu w dół do 1,3, a następnie w górę do 10, a następnie 6,6, a następnie 3,5. Wszystko w kilka sekund. Ostatecznie ustabilizowało się na 5,5 i stopniowo, w ciągu kilku podróży, ustabilizowało się na 4,4. Wcześniej utrzymywało się na poziomie 3,9 przez kilka tygodni.

• Like
Reactions: Spike
#9 ·
Nie mam pojęcia, czy ma to związek z tą (lub inną) aktualizacją, ale moje planowanie ładowania nagle zaczęło działać. Zawsze musiałem sprawdzać, czy ładowanie się rozpoczęło, ponieważ często ignorowało harmonogram. Również jeśli wróciłem i podłączyłem po zaplanowanym czasie rozpoczęcia ładowania, było to ignorowane. Nagle działa. Teraz mogę podłączyć po czasie rozpoczęcia i po prostu zaczyna się ładowanie do zaplanowanego czasu zakończenia. Mogę nawet zostawić samochód podłączony przez cały dzień po częściowym naładowaniu (5 godzin na octopus go faster), a on wznowi ładowanie następnej nocy o wyznaczonej godzinie. Wcześniej musiałem odłączyć, uruchomić samochód, zatrzymać samochód, podłączyć i nawet to nie zawsze działało. Dużo szczęśliwszy.