Speak EV - Electric Car Forums banner

Instalacja subwoofera pod siedzeniem Zoe

6.8K views 3 replies 4 participants last post by  yoh-there  
#1 ·
Czy ktoś zainstalował subwoofer pod siedzeniem w swoim Zoe? Jeszcze nie zacząłem sprawdzać, jakie wyjścia znajdują się z tyłu radia samochodowego - zakładając, że w ogóle jakieś ma i czy są łatwo dostępne. Również jakie byłyby idealne punkty poboru mocy - tył skrzynki bezpieczników? i gdzie podłączyć głośniki, jeśli z tyłu jednostki centralnej nie ma wyjść RCA.

Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana.

#2 ·
Pod przednimi siedzeniami jest bardzo mało miejsca. Mogą pasować, ale aby je dopasować, trzeba najpierw wyjąć siedzenie i ponownie je zamontować.

#3 ·
Nie zasilaj go z tyłu skrzynki bezpieczników.

Są one energochłonne i również trochę brudne. Musisz wziąć zasilanie z bezpiecznikiem bezpośrednio z akumulatora. Reszta okablowania pojazdu nie jest przeznaczona do dodatkowych obciążeń.

Sygnał włącznika zapłonu można pobrać ze skrzynki bezpieczników. Sugeruję tył zasilania zapalniczki.

Prawdopodobnie nie ma dedykowanego wyjścia subwoofera w jednostce rlink. Jeśli ma wejścia wysokiego poziomu, normalną sztuczką jest podłączenie przewodów głośników tylnych drzwi w słupku B.

Powiedziawszy to. Po przyjrzeniu się naszemu, nie jestem przekonany, że jest miejsce pod siedzeniem kierowcy.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalk