Speak EV - Electric Car Forums banner

Instrukcja obsługi E-Golfa

8.2K views 6 replies 4 participants last post by  pjaj  
#1 ·
Czy to tylko ja, czy instrukcja obsługi e-Golfa Mk VII z 2018 roku jest jedną z najgorszych, jakie kiedykolwiek spotkałem w ciągu 55 lat prowadzenia samochodu? Informacje, jeśli w ogóle można je znaleźć, są skąpe, fragmentaryczne i niewystarczające. Indeks nie zawiera niektórych ważnych pozycji (lub są one pod jakąś niejasną nazwą). Tekst wydaje się składać z większej liczby pól z informacjami, ostrzeżeniami i rozwiązywaniem problemów niż z faktycznych, przydatnych informacji. Przy 300 stronach plus 3 dodatkowych broszurach jest zdecydowanie za długa i zawiera zbyt mało prawdziwych informacji.
Na przykład, spróbuj znaleźć opis, co dokładnie ma osiągnąć "czas odjazdu". Czy chodzi tylko o upewnienie się, że akumulator jest odpowiednio naładowany na czas, czy też jest coś więcej? (tak, jest) Dlaczego trzeba to ustawić, aby skorzystać z energii elektrycznej economy-7, czy też trzeba? Dlaczego opis e-Managera znajduje się na stronie 32, skoro wszystkie inne informacje dotyczące ładowania znajdują się na stronach 190-199?

#3 ·
Można by pomyśleć, że zostało to napisane przez kogoś, kto nigdy nie jeździł samochodem elektrycznym i nigdy nie miał eGolfa przez tydzień i sam nauczył się go używać, a następnie przeredagował fragmenty w bardziej płynny sposób.

#5 ·
Dzięki, w takim razie nie jestem sam. Na dodatek system menu nie jest o wiele lepszy. Tak, można znaleźć radio OK, ale gdzie są ustawienia czasu ekonomicznego 7? Znalazłem je raz, ale jestem wściekły, jeśli mogę je znowu znaleźć! Są one wspomniane w sekcji ładowania instrukcji obsługi, ale nigdzie nie widzę, aby były one poprawnie opisane i jak uzyskać do nich dostęp. Sugeruje się, że mogą być one w sekcji "infotainment" - dlaczego?, powinny być oczywistym ustawieniem w menu ładowania i czy mają na myśli główną stronę 30 instrukcji (brak informacji) czy instrukcję uzupełniającą, znowu brak prawdziwych informacji.

Uwielbiam ten samochód, ale instrukcja i system menu naprawdę go zawodzą. Samochód ***** Instrukcja i menu *

#7 ·
Zgadzam się, że instrukcja jest słaba. Pomaga pobranie pliku PDF na telefon, aby móc wyszukiwać słowa kluczowe.

Wysłane z mojego SM-G950F za pomocą Tapatalk
Cóż, tak, ale wszystkie 300 stron są trochę nieporęczne na smartfonie. Wolę przeszukiwać je na moim komputerze.

Kolejna myśl, czy nie byłoby miło, gdyby ktoś mógł narysować mapę wszystkich opcji menu?