Speak EV - Electric Car Forums banner

Błąd sieci Kia Connect

23K views 25 replies 16 participants last post by  Xinix  
#1 ·
Od prawie tygodnia otrzymuję następujący błąd, gdy próbuję użyć Kia Connect:

Błąd sieci.
Proszę spróbować ponownie później.
Skontaktuj się z partnerem serwisowym, jeśli problem będzie się powtarzał. (515)

Nie widzę żadnych skarg na to w Internecie, więc podejrzewam, ale nie jestem pewien, ponieważ zauważyłem to dopiero po kilku dniach, że może to być wynikiem zainstalowania najnowszej aktualizacji oprogramowania 230601. Próbowałem zresetować jednostkę centralną, ale bez zmian.

Wszelkie pomysły mile widziane!

#4 ·
Dzięki za sugestie, ale żadna nie zadziałała, chociaż nie miałem dostępu do innego telefonu. Zresetowałem już jednostkę centralną i nic. Jest jednak posortowane. Poszedłem do samochodu z Kia Connect na żywo w telefonie. Następnie w samochodzie wybrałem Ekran główny - Kia Connect - Ustawienia - Rekonfiguruj. Następnie wyłączyłem aplikację w telefonie i włączyłem ją ponownie i wszystko działa. Przynajmniej będę wiedział na następny raz....

#6 ·
Muszę przyznać, że aplikacja Jaguara wydała mi się o wiele bardziej niezawodna i użyteczna niż ta od Kia. Pozwalała na przykład pobierać dane jako plik CSV. Co zadziwiające, konsekwentnie podawała dokładne mile na kWh. Bardzo proste zadanie, którego Kia Connect nie potrafi wykonać.

#7 ·
I co zadziwiające, konsekwentnie podawał dokładne mile na kWh. Bardzo proste zadanie, którego Kia Connect nie potrafi wykonać.
Jak do tego doszedłeś?

Mam bardzo dokładne dane dotyczące zużycia i co najważniejsze dodatkowe informacje, które, o ile wiem, nie są dostępne w żadnym innym samochodzie. Zgaduję, że nie wiesz, co pokazuje aplikacja.

#8 ·
Moja aplikacja ma bardzo dokładne dane dotyczące zużycia i, co najważniejsze, dodatkowe informacje, które, o ile wiem, nie są dostępne w żadnym innym samochodzie. Sądzę, że nie wiesz, co pokazuje aplikacja.
Sugeruję, że patrzysz na aplikację przez różowe okulary. Jest całkowicie niedokładna i niespójna. Sprawdź ją na podstawie danych z czytnika OBD2.

• Haha
Reactions: Todor
#9 ·
Sugerowałbym, że patrzysz na aplikację przez różowe okulary. Jest całkowicie niedokładna i niespójna. Sprawdź ją w oparciu o dane z czytnika OBD2.
Mam (czytnik obd2, nie okulary :eek: ).
I jestem całkiem zadowolony, że rozumiem, co pokazują mi dane, ponieważ ma to sens i, jak mogę dodać, jest spójne.

#11 ·
A żeby pokazać, co potrafi aplikacja Jaguara, oto kilka arkuszy Excela, które wygenerowałem, korzystając z możliwości pobierania CSV z aplikacji. Jak już wcześniej wspomniano, aplikacja Kia jest dobra tylko wtedy, gdy patrzy się na nią przez różowe okulary. Aplikacja sprzed pięciu lat była bardziej wydajna.

Attachments

#12 ·
@J2T2 Nawiasem mówiąc, ile kosztuje Jaguar?

Ciągle porównujesz Kię i Jaguara, jakby miały ze sobą coś wspólnego, żeby je porównywać...

Kia wykonała bardzo dobrą robotę z aplikacją, ale zrobiła to skromnym budżetem. Skąd wiem? Ponieważ ewidentnie dołożyli wszelkich starań, aby nie podwajać informacji. Chodzi mi o to, że jeśli coś pokazali na systemie informacyjno-rozrywkowym, to nie ma tego w aplikacji i na odwrót.

Fakt, że mówię, że aplikacja jest dobra, nie oznacza, że nie widzę jej ograniczeń i problemów. Nie mogę wygenerować arkusza kalkulacyjnego z danymi z Kii, ale to nie znaczy, że informacje nie są dostępne w systemie informacyjno-rozrywkowym Kii. Trzeba włożyć trochę wysiłku i można uzyskać informacje ręcznie.

#13 ·
Sprzedaż Kia na całym świecie osiągnęła w 2022 roku 2,9 miliona pojazdów przy przychodach w wysokości 68,6 miliarda dolarów. Wolumen sprzedaży wzrósł o 5% rok do roku, przy globalnych przychodach wyższych o 17% i zyskach wyższych o 32%.
JLR dla porównania
Dane finansowe
Rok kończący sięObroty (£m)EBITDA (£m)
31 marca 202218 320[/TD>
[TD]1 896[/TD>
[TD]
Zatem Kia nie narzeka na brak pieniędzy. Chcę tylko aplikacji, która robi podstawy poprawnie i niezawodnie. Nie robi tego. Zobacz wcześniejszy zrzut ekranu.

#14 ·
Nie mogę wypowiadać się za aplikację, ponieważ czekam na dostawę mojego EV6, ale wydajesz się ciągle mówić, jak dobra jest aplikacja JLR. Kupuję samochód za to, jak dobry jest samochód, a nie aplikacja. Jeśli uważasz, że aplikacja Kia jest zła, powinieneś rzucić okiem na aplikację VW.

#16 ·
Nie mogę wypowiadać się za aplikację, ponieważ czekam na dostawę mojego EV6, ale wydajesz się ciągle mówić, jak dobra jest aplikacja JLR. Kupuję samochód za to, jak dobry jest samochód, a nie za aplikację. Jeśli uważasz, że aplikacja Kia jest zła, powinieneś rzucić okiem na aplikację VW.
Jestem bardzo zadowolony z EV6. Po prostu frustruje mnie, jak słaba jest aplikacja jednego z wiodących na świecie producentów samochodów.

#17 ·

Błąd sieci.
Skontaktuj się z partnerem serwisowym, jeśli problem będzie się powtarzał.(515)

Nie widzę żadnych skarg na ten temat w Internecie, więc podejrzewam, ale nie jestem pewien, ponieważ zauważyłem to dopiero po kilku dniach, że może to być wynikiem zainstalowania najnowszej aktualizacji oprogramowania 230601. Próbowałem zresetować jednostkę centralną, ale bez zmian.

Cześć, miałem ten sam problem, gdy niedawno wróciłem z wakacji w Hiszpanii, skontaktowałem się z Kia Connect i rozwiązali dla mnie problem, wszystko sprowadza się do ustawień strefy czasowej w telefonie, muszą być ustawione na 'automatyczne (GPS)', właśnie zmieniłem telefon i zalogowałem się bezpośrednio do aplikacji!

#19 ·

Błąd sieci.
Skontaktuj się z partnerem serwisowym, jeśli problem będzie się powtarzał.(515)

Nie widzę żadnych skarg na ten temat w Internecie, więc podejrzewam, ale nie jestem pewien, ponieważ zauważyłem to dopiero po kilku dniach, że może to być wynikiem zainstalowania najnowszej aktualizacji oprogramowania 230601. Próbowałem zresetować jednostkę centralną, ale bez zmian.

Nie byliśmy w stanie połączyć się z Kia Connect w naszym EV6 od czasu zakupu samochodu 28 listopada 2024 r.

#21 ·
Nie udało nam się połączyć z Kia Connect w naszym EV6 od czasu zakupu samochodu 28 listopada 2024 r.
Czy próbowałeś nacisnąć przycisk resetowania po lewej stronie środkowego panelu ogrzewania?

Około dwa tygodnie temu wystąpił problem z Kia Connect, który został rozwiązany centralnie. To również mogło się do tego przyczynić.

Możesz również ponownie skonfigurować Kia Connect w interfejsie użytkownika, jeśli to konieczne, po wypróbowaniu powyższego.

Powinno to potwierdzić, na czyje konto skonfigurowany jest samochód.

#25 ·
Poparłbym wniosek o usunięcie akumulatora 12 V na krótki okres.
Zresetowanie jednostki centralnej nie zawsze przywraca modem do życia, co jest prawdopodobnie przyczyną komunikatu o błędzie sieci.

owns 2025 Kia EV6 GT-Line S
#26 ·
Jeśli modem nie jest aktywny, planowanie trasy online z pokładowej nawigacji samochodu również nie będzie działać. To byłaby wskazówka, że coś jest nie tak z modemem.

Niemniej jednak: zupełnie nowy samochód kosztujący ponad 40 tysięcy? Dealer powinien to zrobić przy odbiorze samochodu. Nalegaj, aby naprawili to w Twojej obecności!