Speak EV - Electric Car Forums banner
21 - 40 of 57 Posts
Discussion starter · #21 ·
Wymiana nieco za dużego dla nas id3 jest na porządku dziennym.
Chciałbym tylko, żeby się pospieszyli - czekam na to w porównaniu do R5.
Id3/Cupra Raval ta sama historia.
Lodowce poruszają się szybciej.

Wnętrze jest w 100% identyczne z 5, nawet kierownica! Jedyną różnicą jest osłona poduszki powietrznej na kierownicy, stylizacja powierzchni po prawej stronie deski rozdzielczej i kolor. Jest to w zasadzie bardzo lekko odświeżona 5 z przerobionymi panelami zewnętrznymi w dół.

Oba mi się całkiem podobają, chociaż ten segment nie jest już w moim guście, bo jestem starym piernikiem.
Inżynieria odznak jak w dawnych czasach z Morris i Austin 🙂

Inżynieria odznak jak w dawnych czasach z Morrisem i Austin 🙂
Tak, ale daje to Nissanowi coś do sprzedania, co zwiększy ich kwotę EV, więcej EV, zwłaszcza na tym końcu rynku, to nic złego.

Jeden z magazynów motoryzacyjnych spekulował, że VW ID2 może być również oferowany przez Forda jako nowa Fiesta.

Tak, ale daje to Nissanowi coś do sprzedania, co zwiększy ich kwotę EV, więcej EV, zwłaszcza na tym końcu rynku, to nic złego.

Jeden z magazynów motoryzacyjnych spekulował, że VW ID2 może być również oferowany przez Forda jako nowa Fiesta.
Nowa Fi(d)esta byłaby interesująca, chociaż myślę, że Ford potrzebuje najpierw czegoś w rozmiarze Focusa.

Czerwony wygląda całkiem nieźle, aby zastąpić nasz płomienny czerwony lokalny samochód Leaf.

Ważne pytania od żony:
podgrzewane siedzenia?
podgrzewana kierownica?
kamera 360?
5 siedzeń?
Mówią, że ma Pro Pilot, czyli ich autopilota. Mam nadzieję, że ma też tryb jednego pedału. To dziwne, że usunęli to z Ariya.

Więcej filmów z podglądem, wszystkie oparte na tych samych pakietach prasowych:

I jeszcze raz:

Kilka kolejnych szczegółów pojawiło się na stronie Nissana.
Rozczarowujące jest to, że dostajemy 6 kolorów, 4 ciemne, biały i całkiem ładny średni niebieski.
Dlaczego nie pomarańczowy lub coś, co mogłoby konkurować z R5, nie potrafię pojąć.
Wnętrze w zasadzie takie samo bez żółtych siedzeń, na to wygląda
Jeszcze niedostępne do konfiguracji, ani ceny/specyfikacje wtf?
Dostępne pod koniec roku, jak mówi nam Google.
Bardziej dziewczęcy niż 5, ale ma charakter.
Moja żona nienawidzi każdego koloru R5 poza Alpine..... Mam nadzieję, że Micra bardziej pasuje do osoby po dwudziestce

Dlaczego miałbyś to kupić zamiast R5, myślę, że to zależy od tego, kto je buduje... :)
Renault je buduje, a moja żona wolałaby to od R5, ponieważ nie chce jeździć samochodem, którego wybór koloru opiera się na zestawie pisaków dla dzieci... a ktokolwiek pomyślał, że możliwość posiadania podgrzewanych siedzeń i kierownicy w R5, co oznaczało żółte siedzenia (lub wydawanie dodatkowych pieniędzy na Roland Garros), było dobrym pomysłem, musi być jeszcze nastolatkiem (słowa mojej żony, nie moje)

Discussion starter · #31 ·
Na niektórych wczesnych zdjęciach Micra była w jasnym metalicznym niebieskim kolorze, pięknym kolorze.
Wygląda na to, że wszystkie mają czarny dach niezależnie od koloru.
Tak jak jest, wziąłbym średni niebieski.

Moja żona nienawidzi każdego koloru R5 poza Alpine..... Mam nadzieję, że Micra bardziej pasuje do kogoś, kto nie ma dwudziestu kilku lat
Co jest złego z niebieskim, czarnym lub białym R5? Moim zdaniem kontrowersyjne są tylko rzucające się w oczy zielony i żółty.

Niektóre wczesne zdjęcia pokazywały Micrę w jasnym metalicznym niebieskim, piękny kolor.
Wygląda na to, że wszystkie mają czarny dach niezależnie od koloru.
Tak jak jest, wziąłbym średni niebieski.
W filmie Electrifying zasugerowali, że dwukolorowy był dodatkowy. Może będzie inaczej w momencie premiery.

Niebieski wygląda dobrze. (y)

• Like
Reactions: dparr59
Miłe wspomnienia z naszego benzynowego Micra CVT, jak gokart. Mam nadzieję, że elektryczny będzie sprawiał tyle samo radości. Bardzo zainteresowany Micrą, ale poczekam na jazdę próbną i cenę. Wygląda na fajny samochód, zastanawiam się do jakich klientów Nissan go kieruje.

Co jest złego z niebieskim, czarnym lub białym R5? To naprawdę tylko rzucające się w oczy zielony i żółty są kontrowersyjne IMHO.
Ona nie chce białego ani czarnego samochodu, a niebieski jest tylko w porządku w wersji RG, która jest droższa i jej zdaniem nie tak dobra jak jej obecny Zoe metaliczny niebieski

Und noch einmal:
W moim ograniczonym doświadczeniu życiowym myślałem, że dotyczy to tylko piwa!;-)

Jeśli chodzi o te wszystkie rzeczy o kolorach i dziewczęcych samochodach, to prawdopodobnie dlatego gram w piłkę nożną kobiet i wszyscy jeździmy w niepozornych kolorach. Kupowanie z drugiej ręki i najtańsze nowe oznacza, że i tak nie masz wyboru!

Moja żona i ja jesteśmy naprawdę zainteresowani tylko tym, jak wygodne są siedzenia. Niestety małe samochody mają małe, wyprostowane, niewygodne siedzenia - nazywam je chińskimi siedzeniami.

Prawie współczuję firmom samochodowym. Zasadniczo muszą budować samochody elektryczne i muszą je sprzedawać, podczas gdy zdecydowana większość ludzi, plus firmy samochodowe, po prostu chce status quo.

21 - 40 of 57 Posts