Mam furgonetkę e-NV200.
Czy ktoś zamontował konwersję tylnych siedzeń?
Jakieś rady?
Jakieś rady?
Hey that sounds goodYou can just buy them from Nissan. Not sure if you could just get them from a scrapped mpv. Nissan gateshead has them on display with the env. Looks like they just bolt to the floor.
Nissan nie zrobił podłogi combo, w rzeczywistości wydaje się, że w ogóle nie ma podłogi e-nv200, są nieużywane gumowe korki i płyta osłonowa, która musi być przeznaczona do zbiornika paliwa.Producenci zazwyczaj upraszczają sprawy, wstępnie wiercąc i gwintując punkty mocowania śrub tylnych siedzeń, więc sprawdź podłogę pod kątem przelotek lub pomalowanych osłon.
Zazwyczaj wyglądają one dość solidnie i dlatego trudno je przeoczyć.
Jeśli Nissan nie chce, żebyś zamienił swoją tanią furgonetkę w combo, to mógł nie zrobić wiercenia/gwintowania.
Cóż, nie, ale w porównaniu do wersji combo jest tanie jak barszcz.I wouldn't consider it as cheap one![]()
Dziękuję za odpowiedź.Mówisz o siedzeniach w 2. lub 3. rzędzie? Siedzenia w 2. rzędzie składają się do przodu za pomocą szybkiego zwalniania, więc tylne siedzenia są zabezpieczone prętem w podłodze, a nie tylko śrubą.
Mam kombi, więc mogę rzucić okiem i zrobić kilka zdjęć, jeśli to pomoże...
Brygada ds. zdrowia i bezpieczeństwa by tego nie pochwaliła lolKiedy miałem 18 lat, mój kumpel miał vana i po prostu włożył małą sofę z tyłu, żebyśmy mogli usiąść. Myślę, że przez te 30+ lat wiele się zmieniło![]()
Nie. Niepoprawne.Bateria jest faktycznie pod przednimi siedzeniami, wydaje mi się, bo jeśli spojrzysz pod van - cała przestrzeń ładunkowa jest pusta pod spodem, tylko opona zapasowa
Mike, jak poszła konwersja? Jak duży jest teraz akumulator?![]()
Oto zdjęcie akumulatora ENV z niedawnej wymiany.
Złącza znajdują się z przodu.
Panel odłączający serwis można zobaczyć pod konsolą środkową.
"Dip" pośrodku to element ramy między słupkami b.
Garbek z tyłu znajduje się za słupkami b.
Wysłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk
Czy udało Ci się znaleźć jakieś szczegóły na ten temat i czy jest to łatwe zadanie, czy nie?Mam furgonetkę e-NV200.
Jakieś rady?
Szkoda, przypuszczam, że Nissan nie chce, żebyś "ulepszał" vana do wersji Combi w prosty sposób. Sądzę, że dlatego przeróbki kamperów umieszczają siedzenia dalej z tyłu i nie zawracają sobie głowy fabrycznymi siedzeniami.Bardzo wykonalne, ale akumulator trzeba wyjąć.
Mam odwrotny problem z tego wątku, ponieważ usuwam tylne siedzenia.
Usunąłem tylne siedzenia z mojego eNV200, pozostały tylko płyta podłogowa i punkty mocowania podłogi, do których wpinane są siedzenia. Wygląda na to, że punkty mocowania są dość łatwe do usunięcia, standardowe łby śrub, ale płyta ma łby śrub w kształcie gwiazdy, jakby miały zapobiec ich usunięciu.
Czy ktoś je usunął i może mi doradzić w tych kwestiach:
Czy usunięcie tej płyty wpływa na cokolwiek innego, jak akumulator, który znajduje się pod samochodem w tym miejscu?
Jaki jest odpowiedni rozmiar i typ klucza/klucza potrzebnego do usunięcia tych śrub? Wygląda na to, że ma około 8 mm średnicy.
Załączyłem kilka zdjęć, aby to zilustrować.
Będę miał kompletny zespół tylnych siedzeń z env200 o pojemności 40 kWh, gdy tylko ten problem zostanie rozwiązany, oraz podsufitkę, ponieważ zamontowałem poptop.
Czy możesz nam dostarczyć jakieś zdjęcia? Gdzie to zrobiłeś?Jako aktualizacja. Miałem zamontowane pojedyncze siedzenie z tyłu lub nowego e-nv200 o mocy 40 kW za niewielką opłatą 395 funtów. Jutro zamieszczę kilka zdjęć.
Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
Combi ma tylko małe przesuwne okna z tyłu, które można łatwo doposażyć. Brak otworów wentylacyjnych i poduszek powietrznych.A co z przełącznikami szyb, otworami wentylacyjnymi, poduszkami powietrznymi? Czy wersja pasażerska ma coś z tego?