Speak EV - Electric Car Forums banner

Modernizacja Nissana Leaf (30 kWh) do akumulatora 62 kWh

4.5K views 13 replies 11 participants last post by  EggyBread  
#1 ·
Dzień dobry,

Życzenia z okazji świąt dla wszystkich.

Proszę, rozważam ulepszenie baterii w moim Nissan Leaf (30 kWh) do baterii 62 kWh.

Sprawdziłem YouTube i ChatGPT pod kątem wskazówek itp.

Proszę, chciałem potwierdzić, czy komuś udało się pomyślnie ulepszyć baterię z (Nissan Leaf) 30 kWh do 40 kWh, a najlepiej 62 kWh?

Jeśli tak, czy mogą potwierdzić:

1). Dostawcę / technika, którego użyli?

2). Jak długo to trwało?

3). Ile to kosztowało?

4). Wydajność samochodu po ulepszeniu? Jak bardzo jesteś zadowolony z ulepszenia?

5). Jak długo trwa pełne naładowanie / jak szybko ładuje się podczas podróży i w domu?

5). Jakiekolwiek porady / sugestie dla mnie - jeżdżę Nissanem Leaf 30 kWh. Szacuję, że stan naładowania baterii (SOH) wyniesie około 50%.

Bardzo dziękuję.

#4 ·
Warsztat HEVRA Cleevely w Cheltenham być może wciąż to robi....

Mamy LEAF 24 kWh i rozważaliśmy modernizację akumulatora. Zamiast tego zdecydowaliśmy się kupić używanego e-Niro.
Chociaż wciąż jest to wymienione na ich stronie internetowej, rozumiem, że na razie przestali przeprowadzać modernizacje akumulatorów Leaf.

Uważam, że powodem były trudności ze znalezieniem pakietów akumulatorów, którym mogliby zaufać, aby nie wpaść w te same problemy po modernizacji, co Dala ze swoim w filmach, które zlinkowałem...

Z ich perspektywy pozyskanie używanego pakietu akumulatorów (zazwyczaj z ubezpieczenia) i próba udzielenia na niego gwarancji to ryzykowne przedsięwzięcie. Wystarczyłoby niewiele zwrotów, zanim cała zysk zostałby utracony i poniesiono by straty.

#10 · (Edited)
#7 ·
Cześć
Nie zapomnij, że bateria jest o wiele cięższa niż 30 kW.
Powinieneś więc również ulepszyć sprężyny, hamulce i amortyzatory.
Nie wiem, czy te z samochodu dawcy 62 kW pasują.
Złomowisko tuż za rogiem ma 62 kW na eBayu za około 4200 funtów (jeśli dobrze pamiętam).
Co prawdopodobnie jest więcej warte niż Leaf, który posiadasz.
Sprawdź również z firmą ubezpieczeniową.
Wszystkiego dobrego w nowym roku.
Ade

#9 ·
Cześć
Nie zapomnij, że bateria jest o wiele cięższa niż 30 kW.
Powinieneś więc również ulepszyć sprężyny, hamulce i amortyzatory.
Nie wiem, czy te z samochodu dawcy 62 kW pasują.
Złomowisko tuż za rogiem ma 62 kW na eBayu za około 4200 funtów (jeśli dobrze pamiętam).
Co prawdopodobnie jest więcej warte niż Leaf, który posiadasz.
A także skontaktuj się z firmą ubezpieczeniową.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Ade
Naprawdę musisz tylko zmienić tylne sprężyny na sprężyny Mk2 62kWh, ponieważ jest nieco cięższy. Nic więcej, hamulce są takie same w samochodach 62kWh.

#8 ·
Dzień dobry,

Życzenia wszystkiego dobrego z okazji świąt dla wszystkich.

Proszę, rozważam modernizację akumulatora w moim Nissan Leaf (30 kWh) do akumulatora 62 kWh.

Sprawdziłem YouTube i ChatGPT pod kątem wskazówek itp.

Proszę, chciałem potwierdzić, czy ktoś z powodzeniem zmodernizował akumulator (Nissan Leaf) 30 kWh do akumulatora 40 kWh lub, najlepiej, 62 kWh?

Jeśli tak, czy mogą potwierdzić:

1). Sprzedawca / Technik, którego użyli?

2). Jak długo to trwało?

3). Ile to kosztowało?

4). Wydajność samochodu po modernizacji? Jak bardzo jesteś zadowolony z modernizacji?

5). Jak długo trwa pełne ładowanie / jak szybko ładuje się podczas podróży i w domu?

5). Jakiekolwiek porady / sugestie dla mnie - jeżdżę Nissanem Leaf 30 kWh. Szacuję, że stan akumulatora (SOH) wyniesie około 50%.

Dziękuję bardzo.
Zrobiłem to. Moja historia jest tutaj:

1, Zrobiłem to sam
2, Właściwa praca, gdy miałem pod ręką akumulator i potrzebne narzędzia, spokojny poranek pracujący sam.
3, Jako nowy akumulator 40 kWh i mostek CAN, około 6400 £. Sprzedałem mój akumulator 30 kWh za 2000 £, więc netto wyniosło około 4400 £.
4, Wydajność jest taka sama, ale zasięg wynosi teraz około 150 mil.
5, Wymiana akumulatora 40 kWh jest niezwykle prosta w samochodach po 2014 roku. Musisz przechwycić linie can hi i low za pomocą mostka can pod deską rozdzielczą i użyć Leafspy do skonfigurowania nowego akumulatora, ale to proste. 62 kWh jest mniej proste mechanicznie i wymaga pewnej pracy z metalem, aby dopasować akumulator. Wymaga również montażu nowych tylnych sprężyn ze względu na większą wagę i zestaw osłon dolnych Mk2 62 Kwh, ponieważ oryginalne nie pasują lub należy je pominąć.